Custom made borden voor Michelinster Restaurant 'ONE'

 

 

Chef Erik:

"Via een oud medewerker werd ik in contact gebracht met Cindy die servies en kunstwerken maakt. Haar atelier is in Beesel

en aangezien we alles graag van dichtbij halen was de eerste interesse snel gewekt! Wanneer ik een idee heb over een nieuw bord of een nieuw gerecht dan ga ik daarmee naar Cindy toe. Samen kijken we naar wat de mogelijkheden zijn en dan maakt zij direct op de draaitafel een eerst sample. Aan de hand daarvan bepalen we hoe het bord er uiteindelijk uit komt te zien. Kleur, vorm etc. Vervolgens gaat Cindy met haar vakmanschap aan de slag om meer van deze borden zo te maken".


Ken je nog andere chefs die dit doen? Waarom is dit voor jou belangrijk?

"Geen idee of andere chefs dat doen. Een bord is voor mij een verlengstuk van het gerecht en draagt er dus aan bij dat een

gerecht nog ietsje specialer kan worden. Het bord van het filmpje wordt een heel gaaf bord.

Super mooi handwerk waarbij geen 2 borden hetzelfde zullen zijn".