cindy-portret_edited.jpg
Cindy Heldens
Keramist
Pottenbakker
Beeldend Kunstenaar
Als kind was Cindy altijd iets aan het creëren. Op haar 12de kwam ze vanuit Australië naar Nederland. Haar weg moeten vinden in een totaal nieuw land had een stevige impact op haar leven. In 1989 koos ze, na allerlei omzwervingen om in Beesel te gaan wonen. Hier ontdekte ze de keramische industrie, die toen nog volop in bloei was. Het was voor haar een natuurlijk weg om met klei te gaan werken. Hierin vond zij haar passie. Ze volgde een leer-werktraject, waar haar nieuwsgierigheid voor het hele proces gewekt werd. In Gouda volgde ze de technische opleiding fijnkeramiek. In 1991 is ze naar een monumentale pand in de dorpskern van Beesel verhuisd waar ze woont en werkt.

“The challenge is to do the thing you have to do because you’re in love with it and can’t do anything else. Not because you want to become rich or famous but because you will be unhappy if you can’t do it.”

 
Show More
 
NATUURLIJKE GRONDSTOFFEN

Klei is een ruim voorradige grondstof. De hoeveelheid klei die jaarlijks door keramisten wordt gebruikt is zeer gering.  Onderzoek door Deltares (2009) bevestigt dat jaarlijks door de rivieren meer klei in de Nederlandse uiterwaarden wordt afgezet dan door de mens gewonnen. Hiermee is aangetoond dat klei een hernieuwbare grondstof is.